Yhteistyössä Omakotiliitto ja Urakkamaailma.fi

Urakkamaailman ja Omakotiliiton tekemästä jäsenkyselystä mielenkiintoista dataa –
lähes 70 % jäsenistä aikoo remontoida jotain vuonna 2024

Omakotiliiton jäsenyhdistysten jäsenille suunnatussa kyselyssä käsiteltiin vuoden 2024 remonttisuunnitelmia ja muita remontointiin liittyviä aihealueita, jotka koimme mielenkiintoisiksi omakotitaloasujen näkökulmasta. Kyselyyn vastasi 952 liiton jäsenyhdistyksen jäsentä. 

Kun remontointi tulee sinulle ajankohtaiseksi, kannattaa remontti kilpailuttaa, jolloin mm. remontin kustannusten osalta saat remontistasi useita tarjouksia. Urakkamaailmasta löydät myös muiden käyttäjien jättämiä arvosteluja remonttiyrityksistä, ja pääset tekemään kirjallisen sopimuksen remontista suoraan alustalla. Urakkamaailmassa tehdyissä sopimuksissa on myös voimassa Urakkamaailman Remonttiturva.

Vuosi 2023 

Ennen siirtymistä vuoden 2024 remonttisuunnitelmiin, halusimme kysyä muutaman kysymyksen koskien mennyttä vuotta 2023. Vastanneista 37% kertoo lykänneensä jonkun remontin tekoa vuonna 2023. Kysyttäessä syitä remonttien lykkäämiselle vastaukset jakautuivat seuraavasti: oma taloudellinen tilanne 40 %, remontoinnin korkeat hinnat 22 %, ja yleisen taloudellisen tilanteen epävarmuus 10 %. Avoimissa vastauksissa myös ajan puute ja urakoitsijan löytämisen vaikeus toistui useasti.

Vuosi 2024

Vuonna 2024 66 % vastanneista on suunnitelmissa remontoida jotain. Suosituimmiksi remonteiksi nousivat Ulkomaalaus 21 %, Kylpyhuoneremontti 19 %, Piharemontti 18 %, Sisämaalaus 18 %, ja Lattiaremontti 15 %. Avoimissa vastauksissa ikkunaremontti, terassiremontti, ja saunaremontti toistuivat myös useasti.


Rahaa remontointiin suunnitellaan käytettävän vuoden aikana erilaisia määriä, kuten alla olevasta graafista käy ilmi. Suurin osa vastanneista kuitenkin arvioi että remontointiin kuluu 1000 – 4999 €. Lähes neljännes arvioi remonttien kustannusten nousevan yli 10 000 euroon, pientaloissa tämän hintaiset remontit ovat usein kattoremontteja, piharemontteja, ja energiatehokkuusremontteja. 76 % aikoo rahoittaa remontin kokonaan omista säästöistä ja 5 % pääosin lainarahoituksella.

14 % kaikista vastanneista ei aio remontoida mitään vuonna 2024, isoin syy tälle oli kyselyn mukaan se, että remontoitavaa ei ole (56 %). 21 % heistä jotka eivät aio remontoida kertoivat syyksi taloudellisen tilanteen.

Yleiset kysymykset koskien remontointia 

Kysyimme myös millä tavoin Omakotiliiton jäsenyhdistysten jäsenet aikovat toteuttaa remonttinsa. Kyselystä käy ilmi, että 44 % vastanneista aikoo käyttää osaan remonttitöistä ammattilaista ja 29% aikoo käyttää ammattilaista kaikkeen. Omaan remontointiosaamiseen luottaa 21 % vastanneista.

Kysyttäessä millä eri tavoin remontoijat etsivät remontilleen tekijää 49 % luottaa tuttavilta saatuihin suosituksiin, 34 % etsii tekijää internetistä, 32 % käyttää omaa luottourakoitsijaa, ja 28 % aikoo kilpailuttaa remontin Urakkamaailma.fi kaltaisessa palvelussa.


Halusimme myös tietää, minkälaiset tekijät omakotiyhdistysten jäsenet kokevat tärkeimmiksi etsiessään ammattiurakoitsijaa. Tärkeimmiksi tekijöiksi nousivat yrityksen aiemmat referenssit ja arvostelut, työlle tarjottava takuu, ja kolmantena remontin hinta. Näiden jälkeen tärkeimmiksi koettiin yrityksen taloudellinen tilanne, remontin aikataulu, ja tuttavien suositukset. Vähiten tärkeäksi tekijäksi nousi yrityksen koko.



Hyödynnä etusi!

Jäsenetuna Urakkamaailma tarjoaa Omakotiliiton jäsenyhdistysten jäsenille oman asiakaspalvelusähköpostin. Saat vastaukset kysymyksiisi tehokkaasti ja muita asiakkaita nopeammin! Lue lisää edusta >>