Yhteistyössä Omakotiliitto ja Urakkamaailma.fi

Kolme syytä miksi remontit epäonnistuvat – näin vältät remontin epäonnistumisen

Suomen suosituin remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi listasi yleisiä syitä remonttien epäonnistumiseen sekä vinkkejä sudenkuoppien välttämiseen. 


Inspiroiva remonttiprojekti voi muuttua pahimmassa tapauksessa painajaiseksi. Moni on varmasti kuullut tarinoita remonteista, joissa hienosti suunniteltu remontti onkin aiheuttanut riitaa ja ylittänyt budjetin. Lue tästä artikkelista, kuinka voit välttää yleisimmät virheet ja tehdä remontistasi onnistuneen kokemuksen. 

1. Urakoitsijan taustatietoja ei ole selvitetty

”Urakoitsija aloitti terassin rakentamisen omakotitalomme pihalle. Kun töiden piti jatkua, hän ei enää saapunut paikalle. Hän lupasi maksaa materiaalirahat takaisin, mutta rahoja ei koskaan tullut. Lopulta urakoitsija lakkasi vastaamasta ja katosi kuin tuhka tuuleen.”

Urakoitsijan luotettavuus kannattaa varmistaa tarkastamalla, onko urakoitsijan rekisteritiedoissa ja vakuutuksissa puutteita. Urakoitsijan tulisi olla päätoiminen rakentamisen tai remontoimisen ammattilainen. Tämä edellyttää, että urakoitsija kuuluu ALV-rekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin. Varmista siis, että nämä asiat ovat kunnossa.

2. Urakoitsijan työnjälki ei vastaa odotuksia

”Omakotitalon kylpyhuoneremontin tekijän työnjälki osoittautui surkeaksi, jonka takia työt keskeytyivät. Nyt remonttia jatketaan ammattitaitoisen tekijän kanssa, joka aloittaa korjaamalla edellisen tekijän virheet. Tämän takia joudumme maksamaan ylimääräistä!”

Tyypillinen syy remontin epäonnistumiseen on yksinkertaisesti huono työnjälki. Tämä voi johtua monesta seikasta: urakoitsijan kokemattomuudesta, kiireestä tai välinpitämättömyydestä. Paras tapa välttää vastaavat ongelmat onkin tutustua huolellisesti urakoitsijan aiempien asiakkaiden kokemuksiin ja arvosteluihin.

3. Sopimusten puute tai liian väljät sopimukset

”Sovimme urakoitsijan kanssa suullisesti sisäremontin aikataulusta. Urakoitsijan aikataulu kuitenkin venyi neljä kuukautta, ja jouduimme asumaan koko tämän ajan auki revityssä omakotitalossa. Meidän oli mahdotonta viedä asiaa eteenpäin, koska emme pystyneet todistamaan tekemäämme sopimusta.”

On yllättävää, että edelleen osa remonteista sovitaan suullisesti. Toisinaan kirjallinen sopimus tehdään myös liian väljästi typistettynä versiona, joka jättää useita kysymysmerkkejä ja ongelmatilanteissa erilaisia tulkinnan mahdollisuuksia. Sopimukset kannattaa siis aina tehdä huolella ja kirjallisesti.

Onnistu remontissa kilpailuttamalla tekijä Urakkamaailmassa

Urakkamaailma.fi on Suomen suosituin tapa löytää luotettava tekijä remontillesi. Palvelu auttaa sinua onnistumaan remontissasi: kaikkien palveluun hyväksyttyjen urakoitsijoiden rekisteritiedot ovat kunnossa ja taustatiedot tarkistettu, voit vertailla urakoitsijoiden aiempien töiden asiakaspalautteita sekä tehdä kirjallisen remonttisopimuksen helposti. 

Kaikkia Urakkamaailman kautta tehtyjä remontteja suojaa myös maksuton Remonttiturva, johon kuuluu kattava asiakaspalvelu ongelmatilanteissa, juridinen puhelinneuvonta sekä mahdollisuus vahingonkorvaukseen esinevahingon sattuessa.

Jätä remontti-ilmoitus ilmaiseksi ja pääset vertailemaan tarjouksia!