Isolla terassilla halutaan puuhailla monipuolisesti

Isot terassit ovat nyt suosittuja, mikä näkyy Lohjan Asuntomessuilla. Terassille halutaan mahtuvan monia toimintoja ruokailusta seurusteluun ja kylpemiseen. Terassilla ollaan tavallaan välitilassa, ulkona luonnon äänten ja tuoksujen äärellä, mutta silti kotona. Keräsimme kuvia messujen terasseista inspiraatiolähteeksi. Muistathan hyödyntää kotitalousvähennyksen, jos rakennutat kotiisi uutta terassia.

Tämän talon saunaosastolta on käynti katetulle terassille, jossa on sekä uima-allas että poreallas ja levollinen näkymä järvelle. Taitavan suunnittelun avulla terassilta aukeavat järvinäkymät, mutta istujat ovat silti suojassa katseilta. Oikealla oleva musta näkösuoja sopii saumattomasti talon julkisivuun. Villa Nordic Stories.

  
Osin katetulla ja lasitetulla terassilla on ylellisen paljon tilaa eri toiminnoille, ja ulkotuli jakaa tilaa. Ruokailu ja oleskelu mahtuvat lasitetun osan sisään. Terassi yhdistyy saumattomasti sisätiloihin, kun oleskelutiloista tai makuuhuoneesta aukeavat suuret liukuikkunat, kuten tässä. Ikkunat avaamalla tilat yhdistyvät yhdeksi tilaksi ja ulkoilma äänineen ja tuoksuineen pääsee sisään. Joutsela.
Jukkatalo Jalavan kahta seinustaa kiertävä katettu terassi tarjoaa valoa ja varjoa pitkin päivää.
Viihtyisä vetäytymisnurkkaus päätalon ja saunatuvan välisessä kolossa. Ainoa Fiksu -kohde.
Katettuja terasseja voi sisustaa lähes kuten mitä tahansa sisätilojakin, ja usein samoja kalusteita voi käyttää kesällä ulkona ja talvella sisällä. 

Pyörteen terassi on muun talon tavoin pyöreä. Lasitetut seinät aukeavat järvelle.

Pyörteen keskellä olevalla sisäpihalla kasvavaa omenapuuta reunustaa kapea puuterassi. Sinne mahtuu myös kahvipöytä. Terassi on suojassa talon sisällä kuin pesässä.
Pihoilla voi hyödyntää suuria kiviä. Ne maisemoivat pihaa vuoden ympäri säästä riippumatta ja luovat jännitettä ja kontrastia.
Sensun pihalla on talon sisätilojen tavoin itämaista tunnelmaa. Polku kiemurtelee kivien ja patsaiden lomassa. 
Sora on helppohoitoisempi kuin nurmikko ja säilyttää ulkonäkönsä vuoden ympäri.


Kurkista myös messutalojen sisätiloihin: Lohjan asuntomessuilla luonto on läsnä sisätiloissakin  

Oletko suuntaamassa asuntomessuille? Lohjalla on niin paljon nähtävää, että matkaan kannattaa varata useampi päivä. Lue Lohjan Seudun Omakotiyhdistyksen puheenjohtajan tärpit Lohjalle. 



Kuvat: Viivi Handolin