Yhteistyössä Omakotiliitto ja Urakkamaailma.fi

Kevään ja kesän remontit sovitaan nyt – Katso yleisimmät remontit ja niiden hintaesimerkit!


Kevät ja kesä on remonttien kuuminta sesonkia. Koska remonttiyritysten kalenterit alkavat monesti täyttyä jo alkukeväästä, kannattaa oman kodin remontti varata hyvissä ajoin. Näin varmistut, että remonttisi hoituu suunnitellussa aikataulussa ja luotettavan ammattilaisen toimesta. 

Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi keräsi tähän juttuun esimerkkejä suosituimmista kevään ja kesän remontti- ja huoltotöistä, toteutuneine hintoineen.  


Kuva: Viivi Handolin

Kattoremontit

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet asettavat monia haasteita omakotitalon katoille. Koska hyvinkin huollettu katto tulee jossain vaiheessa tiensä päähän, on katon kuntoa tärkeää tarkkailla säännöllisin väliajoin. Sopivia ajankohtia tarkistukseen ovat kevät ja syksy.  

Joskus katon korjaukseen riittää pienemmätkin toimenpiteet, mutta huonoon kuntoon päässyt katto vaatii todennäköisesti kokonaisvaltaisen remontin, Omakotitalon kattoremontin hinta vaihteleekin yleisesti n. 2 000 – 25 000 euron välillä.  


Hintaesimerkki 1: Kaksikerroksisen omakotitalon katon huolto, Koski 

Toteutunut hinta: 4 000 € (työn osuus 3 200 €, materiaalikustannukset 800 €)  

200 m2 kokoisen, vuonna 1978 rakennetun omakotitalon varttikate huollettiin ja maalattiin. Pesu suoritettiin kuumavesipainepesurilla ilman pesuaineita, rikkinäiset tiilet vaihdettiin ja tiilen pintaan levitettiin kasvustonestoaine. Tiilikaton pinta suojattiin kahteen kertaan huoltomaalilla. Lisäksi kohteessa selvitettiin syöksyjen toiminta ja puhdistettiin rännit. 


Hintaesimerkki 2: Huopakattoremontti, Salo 

Toteutunut hinta: 11 300 € (työn osuus 7 000 €, materiaalikustannukset 4 300 €) 

Kohteen huopakatto uusittiin kokonaisuudessaan. Kyseessä oli 27 vuotta vanha omakotitalo, jonka kokonaispinta-ala oli 270 m2. Kattoremontin yhteydessä uusittiin lisäksi myös kattoturvatuotteet. 


Lisää kattoremonteista ja kattoremonttien hinnoista löydät täältä.


Kuva: Viivi Handolin

Ulkomaalaus

Omakotitalon julkisivu suositellaan maalattavaksi noin kymmenen vuoden välein. Ammattimaisesti toteutettu ulkomaalaus auttaa suojaamaan rakennusta ja pidentää sen elinikää.  

Paras ajankohta kodin ulkomaalaukselle on toukokuun alusta kesäkuun loppuun, jolloin sääolosuhteet ovat yleensä optimaalisimmat.  

Hintaa keskikokoisen omakotitalon ulkomaalaukselle tulee yleensä n. 3 000 – 5 000 euroa (työn osuus).  


Hintaesimerkki 1: Puutalon julkisivun maalaus, Espoo 

Toteutunut hinta: 5 007 € (työn osuus 4 200 €, materiaalikustannukset 807 €) 

Kyseessä oli kaksikerroksinen omakotitalo, jossa ei ollut kellaria. Työ sisälsi julkisivun maalauksen lisäksi parvekkeen ja terassin aitojen laudoitusten sekä katon alapuolella näkyvien lautojen maalauksen. 


Hintaesimerkki 2: Rintamamiestalon julkisivumaalaus, Jyväskylä 

Toteutunut hinta: 6 676 € (työn osuus 5 389 €, materiaalikustannukset 1 287 €) 

1958 rakennetun rintamamiestalon puuverhoilu maalattiin Jyväskylässä. Urakkaan kuului sekä pohja- että pintamaalaus. Talon ulkomitat olivat 9.5m×8.2m ja julkisivuun kuului yhdeksän ikkunaa.  


Lisää ulkomaalauksesta ja ulkomaalausremonttien hinnoista löydät täältä.

Salaojaremontit


Salaojituksen tarkoituksena on estää veden pääsy talon rakenteisiin. Tehokas salaojitus estää erilaisten kosteus-, home- ja routavaurioiden syntymistä ja pitää talon ja sen asukkaat terveinä. Salaojat tulee tarkistaa säännöllisin väliajoin, niiden toimivuuden varmistamiseksi.  

Keskikokoisen omakotitalon salaojaremontti maksaa noin 12 000 euroa, mutta hinta vaihtelee yleisesti 5 000 - 20 000 euron välillä.  


Hintaesimerkki 1: Salaojien osittainen korjaus, Helsinki 

Toteutunut hinta: 4 538 € (työn osuus 4 253,20 €, materiaalikustannukset 284,80 €) 

Omakotitalon salaojat korjattiin aiemmin tehtyjen kuvausten ja raporttien pohjalta. Salaojat olivat painuneet n. 30%-100%. Pinta-alaa kohteessa oli 136 m2. 


Hintaesimerkki 2: Salaojaremontti ja patolevyjen asennus, Vaasa 

Toteutunut hinta: 14 318 € (työn osuus 10 460 €, materiaalikustannukset 3 858 €) 

Salaojien kunto oli tarkastettu ja sen pohjalta suositeltu salaojaremonttia ja patolevyjen asennusta, sekä salaojien yhdistämistä hulevesijärjestelmään. Salaoja- ja sadevesijärjestelmiä uudistettiin yhteensä 42 m matkalta ja työhön kuului salaojien uusimisen lisäämiseksi myös laatoituksen pohjatyöt.  


Lisää salaojituksesta ja salaojaremonttien hinnoista löydät täältä.

Kuva: Rodeo

Pihasuunnittelu ja piharemontit

Ehkä olet muuttanut uuteen kotiin, jonka piha kaipaa päivitystä tai uudiskohteesi pihatyöt ovat vielä kesken? Tällöin pihasuunnittelu tulee yleensä ajankohtaiseksi.

Pihasuunnittelun voi toki tehdä itse, mutta käyttämällä ammattilaista voit säästää aikaa ja vaivaa sekä varmistua siitä että lopputulos on toimiva kokonaisuus. 
 
Pihasuunnittelu voi pitää sisällään esimerkiksi:  
  • terassin, pation tai muiden ulkorakennusten suunnittelua 
  • vihersuunnittelua 
  • kivetysten tai asfaltoinnin suunnittelua  
  • pihavalaistuksen suunnittelua 
  • puiden kaadon suunnittelua 

Hintaesimerkki 1: Terassin rakentaminen, Vantaa 

Toteutunut hinta: 2 975 € (työn osuus 1 749,20 €, materiaalikustannukset 1 225,80 €)

Vuonna 2007 rakennettuun paritaloon tehtiin uusi 7.5m x 3m kokoinen terassi. Terassiin lisättiin myös varaus osittain upotetulle porealtaalle.  


Hintaesimerkki 2: Puiden kaatoa, Piikkiö 

Toteutunut hinta: 3 534 € 

Loma-asunnon pihasta kaadettiin yhteensä 30 kpl erikokoisia ja pituisia puita. Kaksi puista pilkottiin klapi pituuteen ja jätettiin tontille, loppujen puiden poiskuljetus jäi urakoitsijan tehtäväksi.  


Lisää pihasuunnittelusta ja piharemonttien hinnoista löydät täältä