Kaarinan omakotiyhdistys

Säännöt

Poikluoman ja Ympäristön Omakotiyhdistys ry

SÄÄNNÖT

1 §

Yhdistyksen nimi on Poikluoman ja Ympäristön Omakotiyhdistys ja sen kotipaikka on Kaarina.

2 §

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia pienkiinteistönomistajien yhdyssiteenä ja valvoa heidän yhteisiä taloudellisia ja paikallisia etujaan sekä edistää heidän kiinteistön omistusta ja hallintaa koskevia harrastuksiaan.

3 §

Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestää yhdistys kokouksia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, tekee viranomaisille esityksiä ja anomuksia sekä pyrkii saamaan pienkiinteistönomistajaedustajia asianomaisiin kunnallisiin ja valtiollisiin elimiin. Mahdollisesti yhdistys myös avustaa kohtuullista korvausta vastaan kiinteistönomistajia kaikissa toimialaansa kuuluvissa asioissa.

Yhdistys voi liittyä jäseneksi Suomen Omakotiliittoon tai erota siitä vuosikokouksen 2/3 enemmistön päätöksellä.

4 §

Yhdistyksen jäseneksi pääsee jokainen Suomen kansalainen tai oikeuskelpoinen yhteisö, jonka jäsenet ovat Suomen kansalaisia, ja joka omistaa kiinteistön, osan siitä tai huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet, ja jonka johtokunta jäseneksi hyväksyy.

5 §

Yhdistyksen jäsenmaksu seuraavaksi vuodeksi määrätään edellisen vuoden syyskokouksessa. Suomen Omakotiliittoon kuuluttaessa maksetaan sille liiton syyskokouksen määräämä erä jäsenmaksuista kutakin jäsentä kohti.

6 §

Yhdistyksen asioita hoitaa sen lainmukaisena hallituksena johtokunta, johon kuuluu vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja ja vähintään kuusi (6) ja enintään kymmenen (10) kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittua vakinaista jäsentä sekä vähintään kaksi (2) ja enintään kuusi (6) samaksi ajaksi valittua varajäsentä. Näistä on puolet kerrallaan erovuorossa. Johtokunta valitsee varapuheenjohtajan ja sihteerin sekä rahastonhoitajan keskuudestaan sekä ottaa mahdolliset toimihenkilöt palvelukseen. Johtokunnan jäsenten toimikausi alkaa vaalin jälkeisen kalenterivuoden alusta. Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä puolet johtokunnan jäsenistä osallistuvat päätöksentekoon. 

7 §

Johtokunnalla ei ole oikeutta ottaa velkaa yhdistyksen nimeen muussa tapauksessa kuin että yhdistyksen kokous on sen siihen nimenomaan valtuuttanut.

8 §

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja aina jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

9 §

Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on vähintään kahta viikkoa ennen vuosikokousta jätettävä tilintarkastajien tarkastettavaksi.

10 §

Yhdistyksen syyskokous pidetään marraskuussa ja varsinainen vuosikokous maaliskuussa ja käsitellään niissä seuraavat asiat:

1)    Syyskokouksessa:

a)    valitaan yhdistyksen puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi,

b)    valitaan vakinaiset ja varajäsenet johtokuntaan erovuoroisten tilalle, jotka ensi kerralla määrätään arvalla,

c)    valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heidän varamiehensä,

d)    määrätään yhdistyksen jäsenmaksu seuraavaksi vuodeksi,

e)    määrätään mahdolliset toimihenkilöiden palkat ja palkkiot,

f)      hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavaa vuotta varten,

g)    tarvittaessa valitaan edustajat Suomen Omakotiliiton kokouksiin ja ehdokkaat sanotun liiton hallitukseen seuraavaa vuotta varten, samoin kuin edustajat muihinkin elimiin, jotka katsotaan tarpeelliseksi,

h)    asetetaan tarpeellisiksi katsotut toimikunnat seuraavaksi vuodeksi,

i)      annetaan evästyksiä Suomen Omakotiliiton kokouksiin tai muihin elimiin mahdollisesti valituille edustajille,

j)      määrätään, mitä näissä säännöissä määrättyä kokouskutsujen ilmoitustapaa seuraavana vuonna on käytettävä ja missä lehdessä kokouskutsut on julkaistava, jos sanomalehti-ilmoitustapaa käytetään. Samoin määrätään, miten muut tiedonannot seuraavana vuonna jäsenille toimitetaan,

k)    käsitellään muut syyskokouksen ohjelmaan otetut asiat.

2)    Vuosikokouksessa:

a)    Esitetään johtokunnan kertomus edellisen vuoden toiminnasta, edellisen vuoden tilit ja tilintarkastajan lausunto,

b)    Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille edelliseltä vuodelta,

c)    Käsitellään mahdolliset muut vuosikokouksen ohjelmaan otetut asiat.

Yhdistyksen ylimääräisiä kokouksia toimeenpannaan, mikäli johtokunta niin  päättää tai milloin 1/4 jäsenistä sitä kirjallisesti pyytää johtokunnalta (4 §:ssä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta).

Yhdistyksen kokouksissa on kullakin jäsenellä yksi ääni. Puhe- ja äänioikeutta ei saa siirtää toiselle. Päätökseksi tulee enemmistön mielipide, mikäli ei näissä säännöissä toisin määrätä, ja äänten jakautuessa tasan, ratkaisee puheenjohtajan mielipide, paitsi vaaleissa arpa.

11 §

Yhdistyksen kokoukset kutsutaan koolle ilmoituksella syyskokouksessa määrätyssä sanomalehdessä tai kirjeellä tai ilmoitustaululle kiinnitettävällä ilmoituksella. Syyskokous ja vuosikokous on kutsuttava koolle vähintään 10 vuorokautta ennen ja muut kokoukset vähintään 5 vuorokautta ennen kokousta. Muut tiedonannot saatetaan jäsenistön tietoon edellisen vuoden syyskokouksessa päätetyllä tavalla. Johtokunta kutsutaan koolle henkilökohtaisella tiedonannolla joko puhelimitse tai kirjeitse 3 vuorokautta ennen kokousta silloin, kun puheenjohtaja tai puolet johtokunnan jäsenistä haluavat kokoonkutsumista.

12 §

Yhdistys on oikeutettu vastaanottamaan lahjoituksia, jälkisäädöksiä ja rahastoja.

13 §

Yhdistyksen sääntöjen muutos tai toiminnan lopettaminen voi tapahtua kahden peräkkäisen kokouksen, joiden väli on vähintään 14 vuorokautta, jos ¾ saapuvilla olevista kannattaa esitystä. Jos yhdistyksen toiminta lakkaa, on sen omaisuudesta siirrettävä neljäsosa (1/4) Suomen Omakotiliitolle, jos yhdistys siihen kuuluu, ja muusta omaisuudesta, samoin kuin liittoon kuulumattoman yhdistyksen koko omaisuudesta, on samalla päätettävä, miten se on käytettävä sellaiseen yleishyödylliseen tarkoitukseen, jota yhdistys on harrastanut.

14 §

Muuten noudatetaan, mitä voimassaoleva yhdistyslaki säätää.