Vaarala-Seura

Vaarala Seura ry:n säännöt

Vahvistettu kevätkokouksessa 15.3.2020. PRH-ilmoitus 8.3.2022.


1§ Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Vaarala Seura ry ja sen kotipaikka on Vantaa

2§ Tarkoitus

Yhdistyksen tavoitteena on edistää Vaaralan kehitystä, asukkaiden etuja sekä lisätä turvallisuutta, asumisviihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

3§ Toiminnan laatu

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tapahtumia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, tekee esityksiä ja kommentoi erilaisia hankkeita viranomaisille ja muille asioista päättäville elimille sekä edistää alueen turvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia, myyjäisiä ja rahankeräyksiä.
Yhdistys on Suomen Omakotiliitto ry:n jäsen

4§ Yhdistyksen toimielimet

Yhdistyksen päätäntävaltaa käyttävänä elimenä on yhdistyksen kokous ja toimeenpanevana elimenä on hallitus.

5§ Jäsenet

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö, yhteisö tai säätiö.
Hallitus hyväksyy jäsenet yhdistykseen.

6§ Jäsenmaksu

Jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistykselle jäsenmaksu, jonka suuruuden määrää yhdistyksen syyskokous.

7§ Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä jäsenrekisterin pitäjälle.

Yhdistyksen hallitus voi erottaa yhdistyksestä jäsenen, joka on laiminlyönyt jäsenmaksunsa suorittamisen. Erotetulla jäsenellä on oikeus saattaa yhdistyksen seuraavan kokouksen käsiteltäväksi erottamispäätös ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle 30 päivän kuluessa erottamispäätöksestä tiedon saatuaan.

Yhdistyksen kokous voi erottaa yhdistyksen jäsenen, joka toimii yhdistyksen säätöjä tai tarkoitusta vastaan tai on huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksen toimintaa.

8§ Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen päätäntävaltaa käyttävät yhdistyksen kokouksissa läsnä olevat varsinaiset jäsenet.

Yhdistyksellä on kaksi varsinaista kokousta, joista kevätkokous pidetään vuosittain ennen maaliskuun loppua ja syyskokous marraskuussa hallituksen määräämänä päivänä.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä 30 päivän kuluessa vaatimuksen esittämisestä.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Päätökset tehdään, ellei näissä säännöissä toisin määrätä, yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaali arvalla, muissa asioissa tulee päätökseksi kokouksen puheenjohtajan mielipide.

9§ Yhdistyksen kokouksen koollekutsuminen

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava jäsenille 7 vuorokautta ennen varsinaista ja 5 vuorokautta ennen ylimääräistä kokousta.

10§ Kokoukset

Yhdistyksen kokouksissa käsitellään seuraavat asiat:

KEVÄTKOKOUKSESSA
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään hallituksen laatima kertomus edellisen vuoden toiminnasta
6. Esitetään tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto
7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja tilivelvollisille
8. Muut esille tulevat asiat

SYYSKOKOUKSESSA
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Vahvistetaan kokouksen työjärjestys
5. Vahvistetaan jäsenmaksu seuraavaksi kalenterivuodeksi
6. Vahvistetaan hallituksen, työvaliokunnan ja toimikuntien jäsenten sekä tilintarkastajien palkkiot ja matka- ja muiden kustannusten korvaukset seuraavaksi kalenterivuodeksi
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavaksi kalenterivuodeksi
8. Vahvistetaan tulo- ja menoarvio seuraavaksi kalenterivuodeksi
9. Valitaan hallituksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
10. Valitaan jäsenten keskuudesta jäsenet johtokunnan erovuoroisten  tilalle
11. Valitaan toiminnantarkastaja ja varahenkilö
12. Muut asiat

Yhdistyksen kokous voidaan tarvittaessa hoitaa sähköisiä välineitä käyttäen.

11§ Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja neljä – kuusi varsinaista jäsentä.

Hallituksen varsinaisen jäsenen toimikausi kestää kaksi vuotta.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja sihteerin ja ottaa rahastonhoitajan sekä muut yhdistyksen tarvitsemat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Kokouskutsu on toimitettava hallituksen jäsenille kirjeitse, sähköpostitse tai puhelimitse vähintään kolme vuorokautta ennen kokousta.
Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja tai vähintään puolet muista jäsenistä on kokouksessa läsnä.

Hallituksen kokous voidaan hoitaa sähköisiä välineitä käyttäen.

12§ Tilikausi

Yhdistyksen toimi- ja tilikautena on kalenterivuosi. Toiminnan tarkastajien tulee antaa hallitukselle kevätkokoukselle osoitettu kertomus suorittamastaan tarkastuksesta.

13§ Yhdistyksen nimenkirjoittajat

Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

14§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Sääntöjen muuttaminen tai yhdistyksen purkaminen on tehtävä yhdistyksen kokouksen päätöksellä, joissa sääntömuutoksen tai purkamisen puolesta on annettu vähintään ¾ äänestyksessä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Muutetut säännöt astuvat voimaan sen jälkeen, kun ne on yhdistysrekisteriin merkitty.
Yhdistyksen purkautuessa tai tulessa lakkautetuksi luovutetaan yhdistyksen varat Suomen Omakotiliitolle käytettäväksi yhdistyksen tarkoitusta edistävään toimintaan.