Iisalmen omakotiyhdistyksen jäsenet kakkukahveilla yhdistyksen 25-vuotisjuhlilla.
Iisalmen Omakotiyhdistys vietti 25-vuotissynttäreitä kotoisasti jäsenten kesken loppuvuonna 2023.

Yhdessä-palstalla kerromme yhdistysten kuulumisia. Mitä yhdistyksessänne tapahtuu? Lähetä kuva ja tiedot (max 350 merkkiä) osoitteeseen omakotilehti@omakotiliitto.fi.


Savolaiset 25-vuotiaat tervehtivät

Toimelias 25-vuotias – Iisalmen Omakotiyhdistys ry

Iisalmen Omakotiyhdistys vietti 25-vuotissynttäreitä kotoisasti jäsenten kesken loppuvuonna 2023. Mahtoivatko perustajat arvata perustaessaan 1998 omakotiyhdistyksen Iisalmeen, että edelleen yhdistys elää, hengittää ja voi hyvin yli 1 000 jäsenen voimin?

Kylmästä säästä huolimatta Luma-keskus Majakkaan saapui lähes 100 jäsenen joukko. Puheenjohtaja Tarja Martikaisen tervehdyksen jälkeen Omakotiliiton tervehdyksen toi etäyhteydellä järjestöpäällikkö Sami Toivanen, joka mieleenpainuvasti mainitsi Iisalmen Okyn toimivan aktiivisesti me-hengessä. Sen me myös
täällä Iisalmessa allekirjoitamme.

Tilaisuus jatkui yhdistyksemme ideoimalla, vuosittain toteutettavan Asumisen vuosikymmenet Iisalmessa -videosarjan kolmannella osalla. Kaikki videot löytyvät www.iisalmenomakotiyhdistys.net. Jatkoimme lämminhenkistä tilaisuutta kakkukahvien merkeissä, muistamisilla sekä teatteriesityksellä, joka kertoi iisalmelaisesta mahtinaisesta Alli Nissisestä.

Yhdistyksemme järjestää toimintaa mielenkiintoisten tapahtumien merkeissä, on esillä Iisalmessa ja myös naapuripaikkakuntien tapahtumissa sekä seuraa kaupunkimme ja naapurikuntien kehitystä ja antaa lausuntoja suunnitelmiin. Yhdistysaktiivit ovat vihkiytyneitä toimimaan jäsentemme hyväksi monin tavoin.

Vuosittainen omenapuuarvonta (25 kpl/v) kiinnostaa kovasti jäsenistöämme ja niinpä Ylä-Savossa jäsentemme pihat ja puutarhat täyttyvät alkukesästä lukuisin valkoisin kukinnoin. Omakotisukatkin lämmittävät jo onnettaren suosimien jäsentemme jalkoja. Lukuisat jäsenetuyritykset palvelevat jäsenistöämme alennuksin. Eikä vähäisimpänä, tärkeä toimintamuotomme on asumisaputalkkaritoiminta. Tänä runsaslumisena talvena onkin talkkarimme Erkki ollut kovin kiireinen, apuvoimiakin on tarvittu.

Yhdistyksemme aktiivit toimivat myös Omakotiliiton ja Omakotiliiton Pohjois-Savon piirin toiminnoissa vieden jäsenille tärkeitä asioita eteenpäin.

Iisalmen Omakotiyhdistyksen hallitus/sihteeri Maija-Liisa Repo

Varkauden seudun Omakotiyhdistys Varkaus–Joroinen–Leppävirta

Yhdistyksen 25-vuotisjuhlissa jaettiin ansiomerkki Pirkko Ikäheimoselle.

Yhdistyksemme täytti 25 vuotta viime vuonna 2023. Vietimme kodikasta vuosijuhlaa Kaks Ruusussa 11.11.2023 – paikalla oli 25 juhlijaa. Juhlan kohokohtana Suomen Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors luovutti yhdistyksemme perustajajäsenelle Pirkko Ikäheimoselle Suomen Omakotiliiton myöntämän hopeisen ansiomerkin. Suureksi iloksemme Pirkko jatkaa hallituksemme jäsenenä ainakin kaksi vuotta. Rohkeita vastuunkantajia tarvitaan yhdistystoiminnassamme nyt ja tulevaisuudessa. Sami Toivasen kiittävä ja kannustava puhe kohotti juhlan tunnelman parhaimmilleen. Yhdistyksemme puolelta muistoja kertoivat hopeamitalisti Pirkko ja Pekan saaressa asuva jäsenemme Raimo Piilo – myös yhdistyksemme ”kantavia” hallituksen jäseniä.

Elävää musiikkia oli varkautelaisen huuliharpistin ja kitaristin säestämänä sopivissa väleissä ja maukkaat juhlakahvit lopuksi.

Vuonna 2023 yhdistykseemme liittyi ennätykselliset 35 uutta jäsentä. Olette lämpimästi tervetulleita yhdistyksemme jäseniksi! Vuoden lopussa jäsenmäärämme oli 340 jäsentä eri puolilta Suomea. Yhdistyksemme toimii Pohjois-Savon piirissä, jossa kanssakäyminen eri yhdistysten välillä on vilkasta ja toimintoja kehittävää, esimerkkinä piirin koulutus- ja virkistyspäivät, joita jokainen piirin yhdistys vuorollaan järjestää vuosittain. Ilmapiiri on ollut avoin ja vuorovaikutteinen. Pääsemme myös tutustumaan kunkin paikkakunnan omaan kulttuuriin.

Varkauden kaupunki pyytää meiltä lausuntoja kaavamuutoksista. Toimimme kaupungin edustajien kanssa yhteistyössä Varkaus-päivien suunnittelussa ja toteutuksessa. Toimimme myös jäsenenä Yhteistyötoimikunnassa, johon kuuluu useita varkautelaisia eläkeläisjärjestöjä, sekä teemme vierailuja puolin ja toisin eri yhdistysten ja yritysten kanssa.


Maskuun uusi omakotiyhdistys!

Maskun omakotiyhdistys perustettiin 15.2.2024.

Maskun kuntaan perustettiin torstaina 15.2. uusi, koko kunnan alueella toimiva omakotiyhdistys. Perustamistilaisuudessa Maskun Humikkalan majalla yhdistyksen nimeksi tuli Maskun Omakotiyhdistys ry. Tilaisuuden alussa esittelypuheenvuoron käyttivät V-S piirin pj Harri Nurmi ja Omakotiliiton järjestöpäällikkö Sami Toivanen. Yhdistyksen perustaminen sujui yksimielisesti ja hallituksen jäsenetkin löytyivät helposti oman kunnan alueelta. Kiitos Maskun kunnan Satu Kankaristolle myös yhteistyöstä. Ohessa kuva yhdistyksen hallituksen jäsenistä, jotka lähtevät luotsaamaan yhdistyksen toimintaa. (Kuva: Harri Nurmi)


Reijo Auliosta kunniapuheenjohtaja, Pakan Poika 2023 ja Paka Äijä

Reijo Aulio on ollut Nummenmäen Pientalot ry:n jäsen 43 vuotta ja lähes yhtä kauan mukana myös hallituksessa. Taloudenhoitajan tehtäviä hän on hoitanut tunnollisesti toistakymmentä vuotta ja toiminut myös varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajaksi Reijo ei ole koskaan pyrkinyt, mutta varapuheenjohtajana hän kuitenkin joutui tarttumaan puheenjohtajan nuijan varteen ja piti sitä kädessään vuodesta 2015 aina vuoteen 2022. Näiden vuosien aikana Pakalla on tapahtunut monenlaisia muutoksia, joihin on pitänyt ottaa kantaa.

Yhdistyksen 100-vuotisjuhla vuonna 2022 oli Reijo Aulion puheenjohtajakauden hieno huipennus ja jäsenkokouksessa syksyllä 2023 hänet nimettiin kunniapuheenjohtajaksi.

Varapj. Kalle Ranto luovutti Reijolle plakaatit ja häntä tarvittiin avuksi, että ne saatiin kunnialla kuvatuiksi.

Pakan Poika 2023 ja Paka Äijä

Reijo on yli 40 vuoden ajan ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa ideoimassa ja toteuttamassa erilaisia tapahtumia. Hän on kymmeniä vuosia hoitanut yhdistyksen tarvitsemia logistiikkapalveluja kilometrejä tai tunteja laskematta. Myös yhdistyksen vuokrakoneet ja talkkarit ovat olleet Reijon hellässä huomassa. Pakan Poika -valintakriteerit täyttyivät mennen tullen. Tähän kaikkeen kun lisätään kunniapuheenjohtajan meriitit, tämä ainutkertainen hallituksen myöntämä arvonimi ”Paka Äijä” on kunnianosoitus, tunnustus ja kiitos pyyteettömästä työstä Nummenmäen Pientalot ry:n ja pakalaisten hyväksi.

Pyyteettömän työn kilometrejä kun karkeasti lasketaan viimeisten 20 vuoden ajalta, niitä on kertynyt yli 1 300. Pisin yksittäinen matka on ollut 15 km, jäsenlehden nouto painotalo Painolasta. 50 km:n tuntivauhdilla aikaa on kulunut 260 tuntia, yli puolitoista kuukautta 40-tuntisia työpäiviä. Ja, laskuista puuttuvat 23 ensimmäistä vuotta!

Kyllä Reijo on todella ruusunsa ansainnut!


Kokouspäiviä

Yleinen Pienkiinteistöyhdistys ry:n vuosikokous 15.5.

Yleinen Pienkiinteistöyhdistys ry:n vuosikokous pidetään ke 15.5.2024 Suomen Omakotiliiton toimistolla klo 17.00 alkaen, osoitteessa Asemapäällikönkatu 12 B. 00520 Helsinki. Kokoukseen tulee ilmoittautua ennakkoon 3.5. mennessä sähköpostiosoitteeseen
pentti.kapanen@elisanet.fi

Kuopion Seudun Omakotiyhdistyksen vuosikokous 23.5.

Kuopion Seudun Omakotiyhdistys pitää vuosikokouksen 23.5. kello 17:30 Isovalkeisessa. Tervetuloa!


Teuvan omakotiyhdistys yhdistysvierailulla Pappilankankaalla.

Teuvan Omakotiyhdistyksessä oli taas uudenlaisen toiminnan vuosi

Vuoden 2023 alussa teimme päätöksen järjestää yhdistysvierailuja jokaiseen teuvalaiseen kylään ja viedä tietoa asumisesta, Omakotiliitosta ja Teuvan yhdistyksestä.

Päättelimme, että on helpompaa mennä kyliin kuin koota kyläläisiä tiettyyn tilaan paikkakunnan keskustaan. Otimme yhteyttä kyläyhdistyksiin ja kylätaloihin, jotka kaikki olivat kiinnostuneita uudesta ideastamme ja toivottivat yhdistyksen tervetulleeksi. Aikataulutimme tulevat kyläkierrokset kevät- ja syyskausiksi.

Konsepti oli yksinkertainen: aloitettiin kahvitellen, tutustuen ja seurustellen kyläläisten kanssa, jolloin saatiin heti mukavan rento tunnelma illan kulkuun. Alkukerronnan ja antamamme yhdistysinformaation jälkeen ammattilaiset jatkoivat illan kulkua. Omassa kodissa asuminen mahdollisimman pitkään oli pääteemamme illan aikana.

Paloturvallisuusalan ammattilainen kertoi kodin asumisen riskeistä ja siitä, miten pienillä asioilla voi tehdä oman ja läheisten olon turvalliseksi. Vakavista aiheista huolimatta käytännön esimerkit ja kuulijoiden aktiivinen osallistuminen tekivät illasta viihtyisän. Lämpöpumppuasentaja kertoi erilaisista vaihtoehdoista lämmitysmuodon vaihtamiseksi energiaystävällisempään muotoon. Myös aurinkopaneelien hyödyistä ja asentamisesta omakotitaloihin annoimme infoa.

Ilmaiset arpajaiset kruunasivat parituntisen illan ja kaikki olivat tyytyväisiä, niin yleisö, kuin järjestäjätkin. Tarjosimme samassa tilaisuudessa menestyksellisesti myös yhdistyksemme jäsenyyttä.

Tällä konseptilla kävimme viidessä Teuvan eri kylässä vuoden aikana ja saimme yli 100 kiinnostunutta kuulijaa tilaisuuksiimme!


Avainsanat jotka liittyvät artikkeliin

Perhe heittelee frisbeetä omakotitalon pihalla koiransa kanssa.